dinsdag 24 juni 2014

Vrije software

Vrije software is software die u de vrijheid om, studie delen en wijzigen het geeft de gebruiker. We noemen deze gratis software omdat de gebruiker is gratis.

Om vrije software te gebruiken is om een ​​politieke en ethische keuze beweren het recht om te leren maken, en delen wat we leren met anderen. Gratis software is uitgegroeid tot de stichting van een lerende samenleving waarin we onze kennis delen op een manier die anderen kunnen voortbouwen op en genieten.

Momenteel zijn veel mensen maken gebruik van gepatenteerde software die gebruikers ontkent deze vrijheden en voordelen. Als we een kopie maken en geef het aan een vriend, als we proberen te achterhalen hoe het programma werkt, als we een kopie op meer dan een van onze eigen computers in ons eigen huis, we konden worden betrapt en beboet of zet in gevangenis. Dat is wat er in de kleine lettertjes van de licentieovereenkomst accepteert u bij het gebruik van eigen software.

De bedrijven achter de proprietary software zal vaak spion op uw activiteiten en je beperken van het delen met anderen. En omdat onze computers te bedienen veel van onze persoonlijke gegevens en de dagelijkse activiteiten, proprietary software vormt een onaanvaardbaar gevaar voor een vrije samenleving.