dinsdag 27 mei 2014

Safari downloaden

Apple werd razend bekritiseerd toen het Safari voor Windows gelanceerd. Die eerste versie was zo instabiel en buggy het niet de beste van indrukken veroorzaken.
Dingen hebben veel veranderd sinds die tijd echter en Safari 5 ziet een aantal spannende introducties, zoals een nieuwe Reader icoon voor een betere leesbaarheid in een pagina, snellere laadtijden van pagina's en het sterk verbeterde HTML5 ondersteuning. Alle van de vorige functies, zoals tabs bovenaan voor eenvoudiger beheer pagina en Cover Flow te bladeren door uw bladwijzers iTunes-stijl zijn te behouden.
Functies
In de vorige versie van Safari, Apple introduceerde Top Sites, die is een van de meest indrukwekkende aspecten van Safari. Het toont een panoramisch miniatuurweergave van uw meest bezochte websites in een scherm. Klik gewoon op het venster dat u wilt naar die site te bezoeken. Dit ziet er zeker koel, hoewel de dag-tot-dag nut is twijfelachtig. Het is een goede manier van het bijhouden welke sites u het vaakst bezoekt al en je kunt je favoriete sites blokkeren op een enkele positie, zodat u altijd weet waar het is als je Safari opent. Sites met een ster in de hoek aan te duiden die met nieuwe content.
Ondertussen Cover Flow kun je bladeren door uw bladwijzers presenteren vol pageviews van de sites als ze keek de laatste keer dat je ze opent. Het principe is gebaseerd op de bladeren door albums in iTunes. Nogmaals, dit ziet er cool uit, hoewel meestal, ik niet echt schelen wat de site leek de laatste keer bezocht ik het - ik wil gewoon daar zo snel mogelijk te krijgen. Wat ik wel vind is het History Search - typ je gewoon een woord en Safari gooit elke pagina heeft het cachegeheugen met dat woord op - erg handig als u niet meer weet waar de hel je de naam van die persoon of spel zag.
Andere handige functies in Safari onder Tabs on Top, die maakt het een beetje makkelijker te openen en open je tabs aan de top van Safari. U kunt ook slepen en neerzetten tabs in een andere Safari-venster.
Usability
In deze nieuwste versie, het meest opvallende kenmerk is de nieuwe Reader waarmee u al uw content te bekijken op een pagina maar er is geen manier om het lettertype te wijzigen. Er is ook een nieuwe zoekoptie Bing voor Safari's zoekveld, in aanvulling op Google en Yahoo! HTML5 ondersteuning is verbeterd betekent dat u kunt nu HTML5 video bekijken in een volledig scherm plus HTML5 Geolocation functies zijn nu beschikbaar voor gebruikers van Safari. Navigeren in Safari is ook veel makkelijker te wijten aan een meer voorspellende URL-balk die eigenlijk zoekt cache webpagina's voor zoekwoorden en archivering van precies wanneer u bepaalde pagina's bekeken is preciezer en verfijnd gemaakt.
Kwaliteit
Snelheid is altijd van de essentie in Safari en Apple hebben opgevoerd het tempo met een verbeterde Nitro motor die het beweert uitvoert Javascript 25% sneller dan de vorige versie. Het is zeker verdomd snel en ik ben machtige indruk van hoe snel het wordt geladen mijn favoriete sites, zoals YouTube en de BBC (en Softonic natuurlijk!).
Naast deze veranderingen alle standaard functies in Safari blijven. Door te klikken op de RSS-tag in de URL-balk, kunt u een weergave van alle berichten in een voeding, die u chronologisch kunt presenteren en krijgen een gedetailleerde of een titel uitzicht krijgen. Er zullen onvermijdelijk een aantal programma's en plugins - zoals 1Password - die niet werken met deze nieuwe versie van Safari, maar deze problemen zal snel door de ontwikkelaars van de betreffende software worden gestreken.
Conclusie
Ik hou van de look en de snelheid van Safari, maar het ontbreken van plugins beschikbaar in vergelijking met Firefox en algemene instabiliteit problemen betekenen dat het nog steeds gaat een tijdje duren voordat Apple mij kan lokken over aan hun browser.
Recente wijzigingen
Bevat een fix voor een probleem dat van invloed kunnen zijn website usability bij het uitvoeren van Safari in 32-bits modus

Safari downloaden